Interior, Museum
Leave a Comment

Long Museum West Bund by Atelier Deshaus

The new design adopts the cantilever structure featuring “vault-umbrella” with independent walls while the shear walls with free layout are embedded into the original basement so as to be concreted with the original framework structure. With the shear walls, the first underground floor of the original parking has been transformed to an exhibition space with the overground space highlighting multiple orientations because of the relative connection of the “vault-umbrella” at different directions; besides, the electrical & mechanical system has been integrated in the “vault-umbrella” structure.

Long Museum West Bund : Atelier Deshaus 03Long Museum West Bund : Atelier Deshaus 02Long Museum West Bund : Atelier Deshaus

Via archdaily.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s